Eerste opbrengst Zonneweide De Blauwe Poort

De eerste opbrengsten van Zonneweide De Blauwe poort zijn gemeten. In de zomer van 2022 is de zonneweide gebouwd waardoor de eerste stroom van De Blauwe Poort op 18 september datzelfde jaar het net op kon. Op dat moment waren nog niet alle zonnepanelen gelegd maar werd er al wel energie geleverd om nog zoveel mogelijk zonuren te pakken.

De zonneweide levert nu dus zo’n vijf maanden stroom op en telt 17.505 zonnepanelen die naar inschatting per jaar energie opwekken voor zo’n 3.000 huishoudens.

In de wintermaanden wordt natuurlijk minder opgewekt dan in de zomermaanden maar in 2022 leverden de panelen van half september tot en met december 1.228,67 MWh op. Dat is genoeg energie voor zo'n 475 huishoudens. De eerste maand van 2023 (januari) leverde 164,35 MWh op. Naar verwachting zal de zonneweide zo’n 9500 MWh per jaar opleveren.


Deel op: