Prijswinnaar bekend: Hans Verhofstadt bedenkt naam voor ons wandelpad

Het nieuwe wandelpad dat dwars door Zonneweide De Blauwe Poort loopt heeft een naam. Vanaf nu heet het pad officieel Zondurloop.

De naam is als beste uit de bus gekomen na een prijsvraag van de initiatiefnemers van het zonnepark. De jury, met Joan Briels (wethouder Gemeente Laarbeek), Frits Swinkels (Coöperatie Laarbeek Energie) en Guido Klessens (Heemkundekring Beek en Donk) koos unaniem voor de inzending van Hans Verhofstadt uit Aarle Rixtel.

Brabantse knipoog

‘Een naam met een Brabantse knipoog´, aldus juryvoorzitter Briels, ´Naast een verwijzing naar de energie die hier wordt opgewekt door de zon, verwijst de ‘durloop’ zowel naar het wandelpad als naar de watergangen die hier zijn aangelegd.´

´De naam betekent ook een goed pad, zo´n doorloop´, zegt Hans, met z´n duimen omhoog. ´Ik vind het leuk om met woorden te spelen. Zo ben ik op Zondurloop gekomen.´  Hij is regelmatig te vinden bij De Blauwe Poort om te fotograferen. Nu kan hij het gebied ook een keer van boven bekijken, want voor zijn inzending krijgt Hans een ballonvaart voor twee cadeau.

Onthulling

Bij de feestelijke opening van Zonneweide De Blauwe Poort (voorjaar 2023) wordt het naambord officieel onthuld. Wilt u een uitnodiging ontvangen voor de opening, meldt u dan aan voor onze nieuwsbrief, via het formulier op deze website.

Op de foto vlnr: Guido Klessens, Hans Verhofstadt, Joan Briels, Frits Swinkels.


Deel op: